Centrum Tandläkarklinik

Implantat

Implantat är en eller flera skruvar i titan som opereras in i käkbenet för att ersätta en eller flera tandförluster. På skruven/skruvarna fäster man sedan en krona/bro eller en protes. Implantat är en fast konstruktion och inte en avtagbar. 

Saknar man en tand/tänder i ett område och vill sluta luckan är implantat ett välbeprövat och dokumenterat sätt att göra det på. En stor fördel med implantat är att man slipper slipa på två närliggande tänder och ersätta luckan med en tandbrygga/bro. Vi på Centrum Tandläkarkliniken arbetar med de mest välkända och dokumenterade implantatsystemen.

Det är en mycket hög lyckande frekvens i alla implantat fall men det finns två saker som försämrar prognosen är rökning och okontrollerad diabetes. En annan viktig åtgärd är (eller är den viktigaste) är att  bibehålla en god munhygien.

Hur går det till?

Om patienten är intresserad av att få implantat får du som patient tid till detta på plats. Under lokalbedövning installerar kirurgen implantaten i tandbenet. Därefter väntar en läkningstid på 2-3 mån. Efter läkningstiden får du tid till din tandläkare som bestämmer färg och form på tänderna och skickar ett avtryck till tandteknikern som tillverkar de nya tänderna som ska skruvas på implantaten.

Vi gör regel bundna hygien kontroller första året hos vår erfarna tandhygienist